Toepassingen

Compleet machinepark en gereedschappen

Specialist in maatwerk

Om foam optimaal te verwerken tot de gewenste verschijningen en juiste toepassing is er een specialist nodig. Bewerken en coaten van dit materiaal vereist namelijk expertise en ervaring. Daarnaast zijn de benodigde materialen zoals gereedschappen en machines nodig om tot het beoogde resultaat te komen.

Om hoogwaardige foam toepassingen te realiseren heeft IFG een compleet machinepark en specialistische gereedschappen tot haar beschikking. Alle projecten en werkzaamheden worden hierdoor volledig in eigen huis uitgevoerd en daardoor kan IFG aan elke vraag voldoen.

IFG beschikt over een uitgebreid machinepark om foam te bewerken en verwerken. Dit varieert van handgereedschap tot en met CNC-gestuurde machines. Het paradepaardje in de productiehal is de 5-assige CNC-freesmachine. Op basis van de met hoogwaardige tekenprogramma’s gemaakte ontwerpen voert deze machine alle bewerkingen geheel automatisch uit. Het bewerken van foam kent voor deze geavanceerde freesmachine geen grenzen. Ook andere vormen van 3D-bewerkingen zijn met het scala aan machines mogelijk: horizontaal / verticaal contoursnijden, vormsnijden, profileren, lamineren, stansen, frezen, thermisch vormen et cetera.