Oplossingen

Hoe we onze klanten kunnen ontzorgen

Specialist in foam

Vanwege de kwaliteit en veelzijdigheid van foam – ook wel schuimstof, schuimrubber of schuim genoemd – is het geschikt voor een verscheidenheid aan professionele toepassingen. Dat begint al bij de flexibiliteit in het ontwerp. Als het materiaal vervolgens op juiste wijze bewerkt en gecoat wordt, kent foam weinig concurrentie qua flexibiliteit, prijs, gewicht en duurzaamheid. Het biedt ideale en vaak verrassende oplossingen in onder andere de volgende sectoren:

Medisch

De medische sector stelt extreem hoge eisen aan producten en materialen. Juist in deze sector heeft IFG een opvallende staat van dienst. Wij nemen met onze hoogwaardige homogene, hypo-allergene en waterafstotende foamproducten een unieke positie in als partner voor de medische sector.

De foamproducten van IFG worden onder andere in de zorg en therapie ingezet en toegepast. Naast de bekende varianten zoals kussens en steunen produceren wij op maat gemaakte specialistische hulpmiddelen. Denk aan hulpmiddelen voor babykamers, therapieruimtes, bedden en rolstoelen. Van aankleedkussens tot beenverhogers en van hoofdsteunen tot voetensteunen en alles wat daar tussenin zit.

Alle producten voldoen aan de gestelde hoge eisen rond hygiëne, duurzaamheid en comfort en zijn leverbaar in een grote variatie van kleuren en prijsklassen.

Een andere belangrijke productgroep wordt gevormd door de zogenoemde patient positionering systemen. Deze producten zijn bedoeld om patiënten in een bepaalde houding te fixeren. Bij een MRI, echo, röntgenfoto, scan of radiotherapie worden fixatieproducten veelvuldig ingezet.

De toegepaste coatings om het product geschikt te maken voor de hoogwaardige medische toepassingen zijn door internationale erkende laboratoria getest en voldoen aan de ISO-norm 10993 aangaande toxiciteit. Zodoende zijn wij in staat de coatings biologisch compatibel te maken, zodat er geen toxische stoffen in het materiaal voorkomt en er zodoende geen allergische reactie kan voorkomen als het materiaal met de blote huid in contact komt.  

Afbeelding 4
Afbeelding 3
Afbeelding 2
Afbeelding 1

Verpakkingen

Foam is zeer goed toe te passen in de verpakkingsindustrie onder andere als gebruiksverpakking en transportverpakking ter bescherming van producten. Het foam is 100% recyclebaar en op maat te realiseren voor vele professionele toepassingen.
Zo levert IFG hoogstaande interieurs aan producenten van koffers en cases, bijvoorbeeld voor het transport van gevoelige apparatuur en gereedschappen. Ook het ontwerpen en produceren van speciale filters en dichtingen behoort tot ons werkveld en is het foam goed te gebruiken voor verschillende display doeleinde. Daarnaast leveren wij ‘wegwerpverpakkingen’ die zonder een technisch gecompliceerde voorbehandeling 100% recyclebaar zijn en daarom eenvoudig hergebruikt kunnen worden.
Kist
Koffer
Foam

Isolatie

Industriële bedrijven maken veelvuldig en graag gebruik van foam als isolatiemateriaal voor machines en apparaten. Bijvoorbeeld vanwege de akoestische, beschermende en thermische en esthetische toepassingen.

Typerende kwaliteiten zoals flexibiliteit, duurzaamheid, gewicht en prijs zijn beslissende factoren waardoor ons (gecoat) foam in trek is bij bedrijven in de machine- en apparatenbouw en een tal van toepassingsgebieden kent. Bijvoorbeeld voor esthetische akoestische producten, zoals baffles en wandpanelen/geluidsbrekers.

Zo wordt ons foam gebruikt als geluidsabsorptie voor machines om nagalm te verminderen en akoestiek te verbeteren in kantoren en fabrieksruimten. Door de sterk geluiddempende eigenschappen kan foam dempen en daardoor geluidshinder terugdringen en aan de gestelde omgevingseisen voldoen.


Het foam kan als bijkomend voordeel ook warmte isoleren, waardoor hitte niet van de ene naar de andere component overgebracht kan worden. Door de grote brandveiligheid beschermt het niet alleen onderdelen, maar ook de mensen die er werken tegen verbrandingsgevaar. Tevens fungeert het foam als buffer tussen onderdelen en componenten ter voorkoming van beschadigingen.  

524e4dbf997b63309f2856cfffa6a912
07f507c0a4ad8a8246516e6a2c691604
7cfc6db73c4d012fa3795822e51c81d4

Offshore

IFG ontwikkelt en produceert foamproducten die aan de hoogste eisen gesteld binnen de Offshore voldoen. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand met een laag gewicht. Daarmee kunnen de foamproducten van IFG een wezenlijke bijdrage leveren om elke zware Offshore-klus te klaren.

Een bijzondere sector waarin IFG zich profileert is de Offshore. Binnen deze wereld van maritieme olie- en gaswinning wordt onder zeer moeilijke omstandigheden zwaar werk verricht. Hierdoor gelden extreem hoge eisen voor materialen en hulpmiddelen die wij met onze duurzame foam toepassingen kunnen bieden. Door de unieke combinatie van coating en schuim bieden wij een lichtgewicht oplossing voor een zwaargewicht toepassing.

Zo maken wij de coatings van onze foamproducten (zout)water en uv-bestendig en/of waterdicht voor een duurzaam bestaan, zodat ze de weersomstandigheden van zilte lucht en water goed kunnen trotseren. Wij leveren bijvoorbeeld fenders, die onder de meest extreme omstandigheden bescherming bieden. Bovendien heeft IFG ook een aanbod van andere producten zoals drijvers / boeien, zitkussens en railbekleding die in deze veeleisende sector goed inzetbaar zijn.

Ofshore - Afbeelding 1
Off - Afbeelding 2
Off - Afbeelding 3

Maatwerk

Staat de gewenste sector er niet en ben je op zoek naar een specifiek foam product? Ook dan kun je bij IFG terecht voor een verscheidenheid aan toepassingen.
Bij ons kent maatwerk namelijk nauwelijks grenzen en voldoet het eindproduct aan alle wensen, eisen en specificaties van onze klanten. Zo vervaardigen wij onder andere (design)meubelen, veilig kinderspeelgoed en speeltoestellen, bumpers rondom vervoersmiddelen en nog veel meer. Door de optimale verwerkbaarheid van foam, de duurzaamheid door de specialistische coating en met behulp van een uitgebreid machinepark ontstaan unieke maatproducten. Producten die de meest optimale eigenschappen bezitten.

Onze aanpak

Van idee naar eindproduct.

Samen met de opdrachtgever bedenken en ontwikkelen wij optimale oplossingen. Dat doen wij volgens de in het ISO 9001 handboek vastgelegde werkwijze waarbij te allen tijde rekening gehouden wordt met de wensen van de klant. Onze opdrachtgevers kunnen rekenen op betrouwbaarheid en continuïteit. Om zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk te werken en de beste kwaliteit te waarborgen werkt IFG volgens bovenstaande procedures.

Onze aanpak komt ook terug in onze video