Vanderwilt Techniques B.V.

VANDERWILT techniques bv uit Boxtel is een ontwikkelings- en engineeringsbedrijf gespecialiseerd in verkoop en MDR certificering van producten voor nucleaire geneeskunde en radiologie. Zo levert zij onder andere patiëntpositionering producten van schuim. Op dit gebied werkt VANDERWILT techniques al meer dan 25 jaar intensief samen met IFG.

We spreken eigenaar Gijs van der Wilt over deze prettige samenwerking. Hij vertelt: “Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve en op maat gemaakte producten die wij leveren aan ziekenhuizen en universiteiten. Voor deze productie is het belangrijk om met ervaren ISO-gecertificeerde partners samen te werken die de juiste kennis van zaken in huis hebben om de wensen en eisen van onze klanten op een juiste manier te vertalen. Dit hebben wij gevonden in IFG.”

Van der Wilt legt uit om wat voor soort artikelen het gaat. “Samen met ziekenhuizen bedenken, ontwerpen en certificeren wij producten voor de positionering en stabilisatie van patiënten op medische scanners. Denk aan hoofd- en kniesteunen of een mammografiematras. Met behulp van deze producten kan de patiënt goed stilliggen en het gewenste lichaamsdeel goed in beeld worden gebracht. De producten moeten bovendien aan bepaalde eisen voldoen geldend in de medische wereld. Zo behoren ze compatibel te zijn en makkelijk gereinigd te kunnen worden en mogen ze geen allergische reacties veroorzaken. IFG kan dit bieden door de juiste combinatie van schuim en een zelfontwikkelde coating te gebruiken. Ik denk dat IFG op dit moment één van de weinige bedrijven is die dat op deze wijze kan realiseren. Een ander pluspunt is dat duurzaamheid hoog op de agenda staat bij IFG. Dat betekent onder andere dat er zo min mogelijk aan materiaal verspild wordt en dat de producten langdurig meegaan.”

Het gehele jaar door is er regelmatig contact tussen IFG en VANDERWILT techniques en zodra het om de ontwikkeling van nieuwe en/of complexe(re) producten gaat, schuift Van der Wilt bij IFG aan tafel. Volgens Van der Wilt is dat altijd een heel soepel lopend proces. “We hebben een voorbespreking waarin we aangeven met wat voor nieuw product we bezig zijn en al snel ontstaat er een prototype, waarna we de productie met elkaar afstemmen. Dit werkt heel fijn omdat IFG samen met ons zowel het ontwerp af kan stemmen op de productie evenals de productie op het ontwerp. Ook de professionele opstelling van het bedrijf is heel goed. Dat komt vooral door de manier waarop zij tegen produceren en kwaliteit aankijken. Dat kwaliteitsbesef is belangrijk, zeker in de medische branche waarin wij opereren. Het is mede de oorzaak dat wij groeiende zijn omdat onze klanten steeds meer naar duurzaamheid en kwaliteit kijken.”

Glober koffers B.V.

Of het nu gaat om een presentatiekoffer of een sterke waterdichte koffer om producten te vervoeren, het bedrijf kan aan bijna alle wensen voldoen.