Glober koffers B.V.

Kofferfabriek Glober juicht schuimrecycling van IFG van harte toe  

Glober B.V. is een producent van koffers op maat. Of het nu gaat om een presentatiekoffer of een sterke waterdichte koffer om producten te vervoeren, het bedrijf kan aan bijna alle wensen voldoen. Ook als het gaat om een duurzaam en op maat gemaakt interieur van foam (schuim). Hiervoor werkt Glober nauw samen met IFG BV. Over die samenwerking gaan we in gesprek met Louis Bootsma, trotse eigenaar van kofferfabriek Glober.  

Maar eerst vertelt Bootsma meer over Glober. “Wij ontwerpen klantspecifieke koffers om goederen goed te beschermen tijdens transport of om op de juiste manier producten te presenteren. Dit doen we altijd in samenspraak met onze klanten, waarbij het uitgangspunt het budget en de uitstraling van de koffer is.” Sinds 2014 is Glober een zelfstandige onderneming, want voor die tijd was Glober een bedrijfsonderdeel van een sociale werkplaats. “In al die jaren hebben we vele ontwikkelingen doorgemaakt, echter zijn het sociale karakter van de onderneming en het familiegevoel altijd gebleven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel en daarom bieden wij nog steeds werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Allemaal zaken die voor ons belangrijk zijn en die we ook terugzien bij IFG. Bovendien is bij IFG net als bij Glober duurzaamheid een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering.”  

Bigbags 
Die duurzaamheid komt op verschillende vlakken tot uiting, maar bijzonder is het project waarbij restanten foam gerecycled worden. Louis Bootsma legt uit hoe het werkt: “Voor veel van onze klanten produceren wij op maatgemaakte schuimstofverpakkingen voor in de koffers. Restanten die niet meer bruikbaar zijn verzamelen wij in daarvoor speciaal ontwikkelde bigbags van IFG, waarna het afval hergebruikt wordt of als grondstof dient voor een variëteit aan toepassingen. Wanneer IFG het nieuwe foam voor de kofferinterieurs bij ons aflevert, wordt een volle bigbag met restanten weer meegenomen. Er worden dus geen extra kilometers gemaakt. Bovendien besparen we op deze manier kosten aan de verbrandingsoven, waar de restanten voorheen in terecht kwamen.” 

Duurzame samenwerking
De samenwerking tussen Glober en IFG gaat al lang terug. Bootsma zegt hierover: “Vanaf 1992 is IFG onze partner als het gaat om foambewerkingen. Niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook vanwege de service. We weten wat we aan elkaar hebben en als het moet staan we voor elkaar klaar.” Tevens is Bootsma zeer te spreken over het duurzaamheidsbeleid van IFG. “IFG heeft de afgelopen jaar diverse investeringen gedaan om een groot aandeel van de totale schuiminkoop te kunnen recyclen, met als doelstelling om minimaal 80% van de restanten terug te leveren. Dit kunnen wij alleen maar van harte toejuichen en daar werken wij uiteraard graag aan mee.” 

Wil je net als Glober de mogelijkheden van de duurzame foam-oplossingen van IFG ontdekken? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag hier een gratis sample box aan.

Vanderwilt Techniques B.V.

Prettige samenwerking tussen VANDERWILT techniques en IFG “Een ervaren ISO-gecertificeerde partner met de juiste kennis van zaken”