Bart Laurijsen – Dankers Special Cases

Voor (kunststof en aluminium) koffers om producten in te verpakken of te presenteren moet u bij Dankers Special Cases zijn. En al helemaal als het om maatwerk gaat. Voor het vervaardigen van de interieurs van schuim werkt Dankers samen met IFG. Deze samenwerking tussen Dankers Special Cases en IFG gaat ver terug. “En dat is niet voor niets,” aldus technisch commercieel directeur Bart Laurijssen.

“IFG is een bedrijf waar we vanop aan kunnen en de samenwerking voelt als intern. Het informele contact is zeer aangenaam en als we ergens niet uitkomen of als er meer expertise nodig is op het gebied van toe te passen schuim worden we snel en vakkundig geholpen. Bijvoorbeeld als er vragen zijn over schuimtoepassingen voor specifieke doeleinden. Zij denken mee over welk type schuim het meest geschikt is en zoeken uit of het binnen een acceptabele prijsrange valt. Zodra er wijzigingen zijn of er in de markt iets speelt, komen Ton of Martijn persoonlijk langs om ons dat toe te lichten. Er is veel kennis aanwezig bij IFG,” vertelt Laurijssen. Enthousiast vervolgt hij: “Waar we ook vanop aan kunnen zijn de leveringen. Wij bestellen wekelijks en de leveringen zijn altijd keurig op tijd. We werken volgens vaste afspraken en als er iets verschoven moet worden, is dat makkelijk te regelen. En mocht iets toch niet haalbaar zijn, worden we daarover tijdig geïnformeerd.”

We vragen Laurijssen wat meer over Dankers Special Cases te vertellen. “Wij verwerken een groot assortiment standaard, kunststof en aluminium koffers van diverse producenten uit binnen- en buitenland tot een compleet eindproduct, inclusief schuiminterieur en/of gepersonaliseerde bedrukking of bestickering. In de gevallen dat een standaardkoffer niet voldoet aan specifieke eisen van een klant of aan bepaalde toepassing qua maatvoering, produceren wij ook koffers volledig op maat. Een voorbeeld hiervan is een flightcase, bij menigeen bekend in de evenementensector. Wij produceren voor zeer uiteenlopende markten de meest uiteenlopende producten. Zo leveren we onder andere aan overheden, de logistieke zorgsector, de high-tech en medische industrie, producenten in de meet- en regelindustrie en de geluids- en verpakkingsindustrie.”

In al deze sectoren moeten de producten en/of halffabricaten op een veilige en professionele manier beschermd worden tijdens transport of tijdens het presenteren bij de verkoop. Laurijssen: “Het overgrote gedeelte van deze koffers wordt door ons voorzien van schuiminterieurs op maat die we door middel van diverse technieken in onze eigen fabriek vervaardigen uit de door IFG aan ons toegeleverde platen. Dat is “foam”-materiaal bestaande uit diverse diktes en kwaliteiten. De medewerkers van IFG ‘splitten’ de bestelde diktes keurig op maat in blokken en/of dikke platen en indien nodig voorzien ze deze ook van een zelfklevende laag. Uit deze diverse bestelde diktes vervaardigen wij dan weer onze speciaal voor de klant ontwikkelde (koffer)interieurs door middel van watersnijtechniek, frezen, handmatige bewerkingen, et cetera.

Net als bij IFG hechten ze bij Dankers Special Cases veel waarde aan een duurzame bedrijfsvoering. Laurijssen licht toe: “Op het gebied van duurzaamheid doen we wat mogelijk is. Zo besparen we op stroom en gas door de toegepaste energiezuinige maatregelen in ons pand. Ook gaan we graag mee met groene innovaties van onze leveranciers. We kunnen bijvoorbeeld koffers leveren die voor 93% bestaan uit regeneratief materiaal zoals glucose extract, gewonnen uit suikerriet en suikerbieten, in combinatie met natuurlijke toevoegingen zoals mineralen. De ideeën van IFG rondom duurzaamheid volgen we eveneens. IFG zet zich in voor recirculatie van de producten die zij leveren door het schuimafval dat wij verzamelen weer mee te nemen bij het afleveren van nieuwe materialen. Dit afval wordt dan weer vermalen en hergebruikt voor diverse andere producten. Het schuim dat wij het meest gebruiken is sowieso al een redelijk zuiver materiaal en goed recyclebaar.”

Glober koffers B.V.

Of het nu gaat om een presentatiekoffer of een sterke waterdichte koffer om producten te vervoeren, het bedrijf kan aan bijna alle wensen voldoen.

Vanderwilt Techniques B.V.

Prettige samenwerking tussen VANDERWILT techniques en IFG “Een ervaren ISO-gecertificeerde partner met de juiste kennis van zaken”